Γαρίδες σαγανάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γαρίδες Νο1
  • 1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 70 ml. ούζο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κγ. ζάχαρη
  • Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Φέτα (Προαιρετικό)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζω το λάδι στο τηγάνι και έπειτα στη φωτιά.
Βήμα 2
2) Όταν ζεσταθεί ρίχνω το σκόρδο, τη πιπεριά και το κρεμμύδι και αφού μαράνουν ρίχνω τις γαρίδες.
Βήμα 3
3) Όταν πάρουν χρώμα (και απο τις 2 πλευρές), σβήνω με το ούζο.
Βήμα 4
4) Ρίχνω τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο (ανάλογα τα γούστα μας).
Βήμα 5
5) Το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 6
6) Μόλις τελειώσει ρίχνω τη φέτα και το μαιντανό και σερβίρω.(Προαιρετικό)

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγη και με μικρες γαρίδες (αν και εγω προτιμώ τις μεγάλες).

 

 


Ισως σας αρέσουν

0 σχόλια