Πουρές γλυκοπατάτας, είναι πιο νόστιμος!


Η γλυκοπατάτα είναι πηγή βιταμινών και καλύτερη από την κοινή πατάτα.

Σας θυμίζω και πάλι έναν τρόπο για να βάλετε την γλυκοπατάτα στην κουζίνα και στο πιάτο σας. Αυτή εδώ η συνταγή έχει μόνο τρία υλικά και είναι ιδανική και για παιδιά.

Υλικά

1 γλυκοπατάτα
1 πατάτα κοινή για πουρέ
40 cl γάλα ελαφρύ
1 κουταλάκι βούτυρο
Λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε την γλυκοπατάτα, κόψτε την σε μεγάλα κομμάτια
Κόψτε την λευκή πατάτα σε μικρότερα κομμάτια
Βάλτε τα όλα με το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά επί 20 λεπτά
Προσθέστε το αλάτι
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό
Αφαιρέστε τις πατάτες και κρατήστε το γάλα
Πιέστε τις πατάτες με ένα ειδικό εργαλείο ή με δύο πιρούνια για να λυώσουν
Προσθέστε όσο γάλα χρειάζεται για να μη γίνει ο πουρές πολύ υγρός
Προσθέστε το βούτυρο και σερβίρετε αμέσως, δεν μπορεί να περιμένει!

Ταιριάζει με όλα τα κρέατα (ψητά ή μαγειρευτά), όπως και με ψάρι.

Ισως σας αρέσουν

0 σχόλια