Πατατοσαλάτα μπανιαρισμένη σε μέλι και μουστάρδα

Photo: dailyunadventuresincooking.com
 Πανδαισία γεύσεων....!!!


Υλικά
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 1 λεμόνι
  • μέλι - κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • μουστάρδα - μεσαία
  • ελαιόλαδο
  • άνηθος
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, τόσο όσο να μαλακώσουν αλλά όχι και να διαλύονται. Στο μπολ που θα τις σερβίρουμε ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας  μέλι, 2 ½ κουταλιές της σούπας μουστάρδα και τον χυμό από το λεμόνι.
Ανακατεύουμε τα υλικά ώσπου να δέσουν απολύτως μεταξύ τους και να σχηματίσουν μια κάπως βελουτέ σος. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και προσθέτουμε στη σος όσο θέλουμε. Εγώ, που αγαπώ τον άνηθο, του δίνω και καταλαβαίνει. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι, προσωπικά νομίζω πως δεν χρειάζεται αλλά γούστα είναι αυτά.
Μόλις οι πατάτες μας είναι έτοιμες τις περνάμε από την κατσαρόλα στο σουρωτήρι όπου και τις αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξελαμπικάρουν από το καυτό νερό και να ξεφορτωθούν από πάνω τους την πολλή ζέστη. Όταν η πρώτη καυτή ανάσα υποχωρήσει, τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σος και τις ανακατεύουμε τρυφερά. Κάνει καλή παρέα με ψητά κρεατικά και ουζομεζέδες αλλά και μόνη της τρώγεται μια χαρά.

Εξτραδάκι: Αν σας αρέσει η κάπαρη, και δεν σας ενοχλεί η κόντρα της με το μέλι, προσθέστε άφοβα.

Ισως σας αρέσουν

0 σχόλια