Stir-fry με κοτόπουλο και λαχανικά



Υλικά

1½ συσκευασία Φιλέτο Στήθος Νωπό κοτόπουλου Νιτσιάκος, κομμένο   σε κύβους των 2 εκ.
40 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ (ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
1 – 2 μικρές αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες (ανάλογα με τις αντοχές
μας), θρυμματισμένες
3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
πάχους 2 – 3 χιλιοστών
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 πράσινες πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 μικρά κεφάλια μπρόκολου, χωρισμένα στα μπουκετάκια τους
24 ντοματίνια (προαιρετικά)
2 – 3 ματσάκια ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένα με το χέρι σε μέτρια
κομμάτια
1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
χυμός από 1 λεμόνι
150 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης (όχι μαλακή, γιατί δεν θέλουμε να λιώσει), κομμένη σε λεπτές φέτες- φλούδες με το εργαλείο που
ξεφλουδίζουμε πατάτες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι   .                                       
                                                                      
                                                                      
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κύβους κοτόπουλου με το ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή ένα μεγάλο, βαρύ
μαντεμένιο γουόκ), σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, σε πολύ δυνατή φωτιά,
μέχρι να κάψει καλά και να καπνίσει. Αδειάζουμε εκεί τους λαδωμένους
κύβους κοτόπουλου και τους σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικάμε μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις καυτερές πιπερίτσες (αν και όσες χρησιμοποιήσουμε) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για
άλλο 1½ λεπτό περίπου, πάντα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα ντοματίνια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.

Ρίχνουμε τη ρόκα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι,
ανακατεύουμε μία φορά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 1 λεπτό εκτός φωτιάς – με τον τρόπο αυτό η υψηλή θερμοκρασία των υλικών θα «μαγειρέψει» τη ρόκα και τα φύλλα της θα μαραθούν και θα μαλακώσουν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, σκορπίζουμε λίγες «φλούδες» τυριού σε κάθε μερίδα και σερβίρουμε.

Ισως σας αρέσουν

0 σχόλια